Híreink

Mozgó Könyvek – egyre népszerűbb a hálózat

Újabb helyszínnel bővült a Mozgó Könyvek hálózata. November 29-e óta Veszprémben is van könyves pultja a Közkincs Művészeti és Kulturális Közhasznú Egyesületnek. Az ünnepélyes átadón Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára is részt vett. A politikus köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a Mozgó Könyvek hálózata nemcsak új olvasókat szerez, hanem az anyagi okokból a drága könyvekről lemondani kényszerülő embereknek is megoldást nyújt.

A Közkincs Egyesület kezdeményezésére 2014. október 3-án, a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor sétányon nyílt az első könyves pult. A kormány akkor 2,5 millió forinttal támogatta a megvalósulását és a Közkincs Egyesület idén előreláthatólag újabb két millió forintot kap a Nemzeti Együttműködési Alaptól. Latorcai Csaba szerint az elsődleges cél az volt, hogy Budapesten és országosan a lehető legalacsonyabb áron minőségi, jól megválogatott, pedagógusok által terjesztett könyvek jussanak el az olvasókhoz. Azóta Budapest több pontján, Kőbányán, a Bikás parkban, az Allee bevásárlóközpont mögött, a Szabó Ervin könyvtár előtt, a Corvin-közben, a Hűvösvölgyben, a Bánffy György Emlékparkban és a MOM Kulturális Központban is ott áll már a könyves szekér.

Latorcai Csaba kiemelte, hogy a határon túli magyarság képviselői is csatlakoztak a Mozgó Könyvek hálózatához, így a közeljövőben Brassótól Kassáig, Szabadkától Beregszászig, minden magyar embernek teljesülhet a könyves kívánsága. (Miniszterelnökség)

Copyright © 2017 – Mozgó könyvek - All Rights Reserved