Randall Price

Végső templom

500Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 2006
  • ISBN: 9789639617087
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 346

A közel-keleti konfliktus egyik legintenzívebb csatája a Jeruzsálem szívében álló Templom-hegy körül zajlik. Sok zsidó régi álma, hogy újra felépítsék azt a Templomot, amelyet i. sz. 70-ben a hódító római seregek romboltak le, ám a hely már hosszú évszázadok óta iszlám fennhatóság alatt áll. Az egykori Szentély helyét a Szikla-mecset foglalja el, ráadásul a területet jelenleg ellenőrző palesztinok még tagadják is a hegy zsidó történelmét.
Ezek a régóta húzódó viták a következő nehéz kérdéseket vetik föl:
– Mi is a Templom-hegy voltaképpen?
– Miért nem lehetséges a Templom-hegyen megosztozni?
– Hogyan kezdődött a konfliktus?
– A Biblia tényleg azt állítja, hogy egy napon újjáépül a Templom?
– Milyen hatást gyakorol mindez napjaink történéseiért?
Randall Price közel-kelet szakértő megdöbbentő válaszokkal szolgál a fenti kérdésekre régészeti bizonyítékok, történelmi feljegyzések, valamint a mai események frontvonalában tevékenykedő szereplőkkel készített exkluzív interjúi alapján. Mindeközben arra is rámutat, hogy a Templom-heggyel kapcsolatos modern hírek hogyan feleltethetőek meg a Biblia jövőre vonatkozó próféciáival.
A szerző teológiai és régészeti végzettséggel is rendelkezik, posztgraduális tanulmányait pedig a jeruzsálemi Héber Egyetemen folytatta. Jelenleg is folytat ásatásokat Qumránban.

Friss könyvek a címlapról