Berek János (szerk.)

A ​la carte Budapest

700Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Magánkiadás
  • Kiadás éve: 1992
  • ISBN: 9630292548
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 336

A ​közismert magyar vendégszeretetnek mindig fontos jellemzője volt a konyhaművészet, a vendéglátás. Asszonyaink a vendégek meghívásakor ugye hányszor sóhajtanak: jaj mit főzzek, mivel kínáljam Őket? Ennek a gondnak a megoldásához kíván a Fővárosi Gázművek segítséget nyújtani azáltal, hogy az évtizedes hagyományt folytatva összefoglalja és megjelenteti a szakácsművészet néhány hazai és nemzetközi hírességének ajánlását. Gondoltunk ezzel nemcsak a gázfogyasztókra, az ínyencségek barátaira, de a hozzánk látogató külföldi vendégeinkre is. Az olvasó aki a jó hazai és a különleges ízek barátja, egy olyan könyvet tart a kezében, amely a magyar és a nemzetközi konyhaművészet – túlzás nélkül állíthatjuk – világszínvonalon képviselő mesterszakácsainak receptje, ízkombinációi alapján készült.
Ezek a receptúrák nemcsak főznivalót kínálnak, hanem egy különleges ínyenckirándulásra hívják meg önöket. Kóstolják tehát végig Budapest – ismert és híres – szállodáinak éttermi ajánlatát, lepjék meg barátaikat, vendégeiket ezekkel a finom ízekkel, amelyek reményeink szerint a budapesti Gázművek hírnevét is hirdetik.
A receptek összegzik a főszakácsok tapasztalatait, amiket a világ minden tájáról hoztak magukkal és kiegészítették saját tehetségükkel, hogy nap mint nap elénk tálalhassák az étvágygerjesztő falatokat.
A receptek ugyanakkor követik azt a fejlődést, amelyet a korszerű táplálkozástudomány eredményeztetett. Így az ételek (sikeres elkészítés esetén) nemcsak finomak, de egészségesek is.
Jó étvágyat kívánunk!

Friss könyvek a címlapról