Eduardo Punset

A lélek az agyban van

750 Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 2011
  • ISBN: 9630790482
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 426

“Hol is található a lélek? Hol lakozik?” Ezzel az örök kérdéssel indítja könyvét Eduardo Punset, majd először is annak a nagy tizenhetedik századi tudósnak, a “különc Thomas Willis doktornak” a történetét ismerjük meg, aki elsőként érvelt amellett, hogy “a lélek húsból van, és az agyunkban található”.

Azóta élünk a “neurocentrikus” korban, s bár a tudat, ahogy Einstein mondta, “továbbra is az emberiség egyik nagy talánya”, a modern idegtudományoknak, az evolúciós biológiának, a kognitív pszichológiának és számos kapcsolódó tudományágnak köszönhetően ma már sokkal többet tudunk róla.

Ezt a szerteágazó ismeretrendszert összegzi a világ jeles tudósainak segítségével a szerző: vizsgálja az agy kialakulásának evolúciós folyamatát, a tudatos gondolkodás és az ösztönös döntések szövevényes kapcsolatát, a mesterséges intelligencia létrehozása érdekében folytatott kutatásokat, az alkotótevékenység (a kreativitás) mechanizmusát, az őrület és normalitás kérdését, az érzelmi nevelés folyamatát, az “agymosás” régi és új technikáit, a pszichopaták különös gondolkodását… és így tovább: minden fejezet az agy és a lélek titkának valamilyen aspektusát tárgyalja – színesen, izgalmasan, közérthetően.

Friss könyvek a címlapról