William Golding

A skorpióisten

750 Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 2009
  • ISBN: 9789630787994
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 206

A ​Nobel-díjas angol író életművét bemutató sorozatunk új kötete három kisregényt tartalmaz, amelyek elõször jelennek meg magyarul.

A címadó A skorpióisten a fáraók kora elõtti Egyiptomban játszódik, és egy fiúról, a halála küszöbén álló isten-uralkodó vaksággal sújtott fiáról szól, aki nem akar apja örökébe lépni, szembeszáll a hagyományokkal, és egyre csak a Nílus-völgyön túli, ismeretlen világról beszámoló hihetetlen, ám igaz történetekre vágyakozik, melyeket az uralkodó kegyence mesél neki. A Klonk klonk egy még õsibb, matriarchális afrikai társadalmat ábrázol, s egy nyomorék ifjú megpróbáltatásain és az õt kínzók fölött aratott meglepõ gyõzelmén keresztül a férfiasság szokatlan értelmezését adja. A rendkívüli követ helyszíne az ókori Róma, ahol egy korát messze meghaladó találmányokkal – nyomtatás, gõzgép, robbanóanyagok – megjelenõ görög felforgatja a császári udvar életét.

Az emberi gyarlóság elnézõen szatirikus ábrázolása, a humoros és filozofikus szemléletmód ötvözése, az eleven múltidézés és a jellegzetes goldingi irónia élvezetes olvasmánnyá teszik a kötetet.

Friss könyvek a címlapról