Dr. Csizmadia László, Dr. Fricz Tamás et al

Civilitika, a népfelség tudománya

750 Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota: újszerű
  • Kiadás éve: 2017
  • ISBN: 9786155700071
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 79

A civil szféra napjainkra teljesen megszokott és általános fogalommá vált. Egy demokratikus berendezkedésben működő ország alapvető és elengedhetetlen feltétele egy erős civil réteg, amelynek elsődleges feladata, hogy olyan társadalmi problémákat reprezentáljon, amelyek a politikai diskurzusban sokszor háttérbe szorulnak.

Az alapvetően erősen az individuum eszméjét előtérbe helyező, atomizált társadalmakban különösen fontos a civil szféra szerepe, mivel ennek a rétegnek nagyon erős közösségszervező tevékenysége van. A közösségtudat létrehozása és erősítése olyan lényegi jellemző, amely minden civil szervezetnél megtalálható, amely mindenképpen pozitív jelenség, függetlenül attól, hogy éppen milyen célokat kívánnak megvalósítani egyes szervezetek.

Hiszünk abban, hogy a civil társadalom politikai korlátok nélküli tevékenysége nagyban hozzájárul a közjó elősegítéséhez és a közösségi érdekek érvényesítéséhez. Ezt a célt értéksemlegesen nem lehet elérni, minden egyes törekvésnek értékeket kell közvetítenie, olyan értékeket, amelyekre egy közösség és egy eszme alapozható.

Manapság azt láthatjuk, hogy relativizálódnak az értékek, sokan nem éreznek magukban szilárd erkölcsi és szellemi talapzatot.

Friss könyvek a címlapról