Ruediger Dahlke

Depresszió
A pozitív lehetőségek tárháza

3990Ft Szállítási költség info shipping cost

A könyv lapélein kisebb koszfoltok láthatóak.

A borítón kisebb karcok vannak.

Készleten

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Édesvíz
  • Kiadás éve: 2007
  • ISBN: 9789635289820
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 417

Átfogó, ​a depresszió témájának minden részletére kiterjedő könyvet tart most a kezében. Dahlke mint mindig, most is úttörő megközelítést alkalmaz: kiváló útmutatója által értelmet és lehetőségeket fedezünk fel korunk egyik legelterjedtebb betegségében, megtanulunk együtt élni vele, megoldani az általa jelzett feladatokat, és túllépni rajta.
Megismerjük a depresszió történelmét, a háttérben álló kiváltó okokat, megjelenési formáit és a legkülönbözőbb terápiás lehetőségeket. A kötet elemzi a depresszió pszichodinamikáját, miközben bőven meríthetünk belőle pozitív gondolatokat és ötleteket. Vezérfonala a következő: a depresszió által valójában gazdagodik a személyiségünk, s miután kigyógyulunk belőle, érettebb, boldogabb és bátrabb, nagyobb önismerettel rendelkező emberré válunk.
A könyvben található gyakorlati feladatok is pontosan ebben segítenek. Dahlke számtalan írót, költőt, festőt, uralkodót, zeneszerzőt említ, akik depresszióban szenvedtek, mégis – vagy épp ennek köszönhetően – nagyszerű és csodálatos műveket alkottak (pl. Rilke, Dosztojevszkij, Hemingway II. Lajos, Sissi, Van Gogh, Hesse). A híres emberek példája bátorságot adhat, hogy elfogadjuk saját problémánkat.

Friss könyvek a címlapról