Peter Mayle

Hajsza a Cézanne-ért

500Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 2006
  • ISBN: 9639475890
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 267

A ​címben említett hajsza galériákon, neves műgyűjtők otthonán és vérlázítóan ínyenc éttermeken folyik keresztül, miközben némi kitérőt tesz a Bahama-szigetekre, Angliába, valamint NewYorkba.

A könyv hőse, André Kelly fotós üresfejű, teli zsebű hírességek házait és műkincseit örökíti meg, amikor észreveszi, hogy az egyik műgyűjtő házánál éppen egy Cézanne-t rakodnak egy fűtésszerelő furgonjába. Milyen különös, gondolja, és habozás nélkül a festmény, egyúttal pedig egy nagystílű szélhámosság nyomába ered.

Szórakoztató fordulatokban gazdag kutatómunkáját egész sokaság igyekszik siettetni vagy gáncsolni – többek közt egy csinos művészközvetítő, egy minden hájjal megkent műkereskedő, egy káprázatos holland képhamisító és néhány nagyétvágyú New York-i ügyeskedő. A háttérben pedig láthatatlanul ott szorgoskodik az aranykezű konyhafőnökök serege, akiknek ínycsiklandó gasztronómiai remekei időről időre kényeztetik a Hajsza a Cézanne-ért főhősét, miközben tantaluszi kínokra kárhoztatják az olvasót.

Az angol születésű Peter Mayle könyveit eddig huszonkét nyelvre fordították le. Feleségével és két kutyájával Franciaországban és Long Islanden él.

Friss könyvek a címlapról