Gábor Salamon, Melinda Zalotay

Huron’s ​nagy szótanulós könyv

750Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 1995
  • ISBN: 9637943730
  • Nyelv: magyar, angol
  • Oldalak száma: 298

1 ​minute – 1 word
[van minit] > egy perc, [van wörd] > egy szó
Olvasd fel ezt a szöveget és jegyezd meg, mit jelent a „sekély” angolul!
Alkonyatkor a kéjsóvár Trisztán lovag úgy döntött, átugrik a szomszéd castle-ba [kászöl] ( > vár, kastély) hetyegni egyet a gyönyörű Izoldával. Négylábú lova azonban megbotlott, s a teljesen sekély, ámde fortyogó patakban lelte halálát.
Ekkor hagyta el az elszomorodott Trisztán ajkát az azóta szállóigévé vált két szó: „Shallow, sekély.” [seló, sekéj].

Ha most nem veszed meg a Huron’s Wordplus-t, eljössz majd érte egy hét múlva. Mert fel fog tűnni, hogy a shallow > sekélyre még mindig emlékszel, és arra gondolsz majd, nem lenne rossz tényleg megjegyezni sok angol szót úgy, hogy később is bármikor emlékezzen rá az ember (és a nyelvtanuló). Elhatároztuk, hogy segítünk, ha éppen erre vágyol. Nem vitatva bármilyen más módszer hatékonyságát, de most éppen egyáltalán nem törődve velük (kizárólag veled törődve) csak azt vállaljuk, hogy segítünk bemagolni 1500 angol szót, amelyet a gyakorisági listák alapján választottunk neked.
Elég magyarul tudnod, átlagosan szorgalmasnak (tehát lustának) lenned. Legyen kedved hozzá és alapos humorérzéked. Olykor csak olvasgani kell (a kiejtéshez kényelmes segítséget adunk!) – ha mindig csak annyit csinálsz, amennyit kérünk, akkor seperc alatt a tied lehet ez az 1500 angol szó, amit aztán senki sem vehet el tőled.
Mert ilyen az A nagy szótanulós, a legújabb HURON. (Emlékszel még, mit jelent a „sekély” angolul?)

Friss könyvek a címlapról