Fritz Hennenber

Igazán a zenében létezem… – W. A. Mozart

750 Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 2007
  • ISBN: 9789639365520
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 202

Az ​ifjú Wolfgang Amadeus Mozart – akár egy cirkuszi látványosság – elbűvölte a közönségét, és kezdetben nem annyira a zenei tudása, inkább fiatal kora vonzotta a nézőket. A korabeli „show biznisz” pillanatnyi felfedezettjeként került csupán reflektorfénybe?
Nemcsak Milos Forman nagyszerű filmje nyomán, de Mozart élete is a szélsőségek közti csapongással telt el. Bohém, az átlagember számára megbotránkoztató elhajlásokra hajlamos, zenekedvelő, pénzért zenét szerző, sziporkázó, istenadta tehetség, aki nagyvonalúan segít a rászorulókon, szalad a divat után – hihetetlen, de egyetlen emberben sűrűsödött össze a személyiségjegyek e kaleidoszkópszerű káprázata!
Hogyan fér össze egy emberben a legújabb divat majmolása és a zenei alkotás feneketlen mélysége és komolysága? Miként állhat párba az élet féktelen,
vidám felfogása és a sorssal folytatott héroszi küzdelem kottába öntött lenyomata? Miért van az, hogy még a zeneileg teljesen képzetlen emberek is felismernek egy-egy jellegzetes mozarti dallamot?
E könyvecske lapjain eltöprenghetünk, hogy irigylésre méltó-e a zsenik élete, vagy megértjük, hogy az élet kemény próbatételek elé állítja őket is, akár bármelyikünket – pusztán a megalkotott művek fenséges ragyogása és látszólagos könnyedsége csábít bennünket arra a téves gondolatra, hogy Mozart mindent készen kapott, csak le kellett aratnia a sikert.

Friss könyvek a címlapról