Páll Szilárd

Keszi Dániel ajándék napja (dedikált)

750Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Ab Ovo
  • Kiadás éve: 2015
  • ISBN: 9786155353826
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 258

Keszi Dániel szemtanúja lesz saját temetésének, majd esélyt kap rá, hogy újraélje élete egyik születésnapját. A regény erről az újraélt napról 1983. július negyedikéről szól, valamint arról, ahogy Keszi Dániel szembesül elrontott életével, és fut versenyt az idővel, hogy megmentse azok életét, akikről tudja, hogy a biztos halálba tartanak, miközben e tudását titokban kell tartania. A tét számára óriási, hiszen ha egyvalakit megment, attól a naptól kezdve ő is újraélheti az egész további életét.
A kötet az utolsó oldalakig feszültségben tartja az olvasót – lehetséges-e a múltat újraírni?
Keszi Dániel fordulatos történetének olvasása közben a nyolcvanas évek hiteles képés kapjuk, visszatérünk a Zsigulik, a füstös presszók, a szoba-konyhás albérletek, a vermutok világába. Abba az időbe, mikor még a rendszerváltás fényévekre volt, és a puha diktatúra sekélyes állóvízében próbáltunk talpon maradni.

Páll Szilárd Brassóban született. Érettségi után Kolozsváron, a Babes-Bolyai Egyetemen szerzett közgazdasági diplomát. Ezt követően néhány évig Székelyudvarhelyen dolgozott. 1990-ben áttelepült Magyarországra, de részt vett a Székely Útkereső szerkesztésében, és Budapesten munkatársa volt az Udvarhelyi Kiadónak. Novelláit publikálrt a Korunk, a Magyar Napló, a Tiszatáj. Két önálló kötete jelent eddig meg: A csodaóra (novellák) és A bolondok hatalma (regény).

Friss könyvek a címlapról