Catharina Habsburg-Lothringen

Marie Antoinette

900Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Ulpius-ház
  • Kiadás éve: 2007
  • ISBN: 9789639752474
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 343

Miként ​vált az osztrák kislányból ünnepelt és irigyelt francia királyné, akit a nép haragja a döntő órán mégis guillotine-ra ítélt?
Hogyan élt szerelemtelen, de életre szóló házasságban, és miként uralkodott a gyengekezű király helyett?
Miért szenvedett sokáig a gyermektelenségtől, és hogyan búcsúzott a kis trónörököstől halálának éjszakáján?
Habsburg Katalin lenyűgözően olvasmányos könyve megdöbbentő újdonságokkal szolgál a tékozló ruhavásárlásairól, féktelen kicsapongásairól, kártyaszenvedélyéről és számos szeretőjéről elhíresült, de mindig arisztokratikus tartalmú, erős akaratú és bátor királynéról.
Habsburg Katalin 1972-ben született az osztrák Rudolf főherceg és második felesége, Anne Gabrielle de Wrede hercegnő házasságából. Ő a legfiatalabb az elhunyt Károly császár, magyar király és hitvese, Zita 33 unokája közül. Gyermekkorát Belgiumban töltötte. Tanulmányait az Egyesült Államokban, a leuveni egyetem politikatudományi szakán, majd Madridban végezte, ahol a Radio Espana szerkesztője lett, majd tanszékvezető. Itt ment férjhez Aragóniai Maximilien Secco grófhoz, akitől két fia született. Családjával az olaszországi Bresciában élnek. Marie Antoinette című könyve hazájában öt kiadást ért meg, hónapokon át vezette a sikerlistákat, több nyelvre lefordították.

Friss könyvek a címlapról