M. Kiss Pál

Művészetről mindenkinek

500 Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 1966
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 395

Művészetről ​mindenkinek – ez a könyv címe és egyben ez programja is. Egy kötetben közérthetően nyújtja a képző- és iparművészetre vonatkozó legfontosabb tudnivalókat, a leglényegesebb ismereteket. Röviden összefoglalva, áttekinthetően mutatja be a művészet nagy korszakait, stílusait és technikáit.
A szöveget kísérő csaknem ezer illusztráció 81 táblára elosztva a művészet egy-egy korszakát úgy mutatja be, hogy a különböző művészeti ágak alkotásai: épületek, szobrok, festmények és iparművészeti tárgyak együttesen adjanak teljes képet a kor stílusáról.
A részletes bevezető szöveg kiterjed a korok, stílusok és technikák általános ismeretségére, a képek melletti leírások pedig az egyes műalkotásokat elemzik.
A táblák és különösen egy nagy összefoglaló táblázat rajzokkal is szemlélteti a különböző korszakok legjellemzőbb stíluselemeit. Így nemcsak a fejlődés menetét, hanem az összehasonlítást is lehetővé teszi.
A könyvet a művészeti szakkifejezések lexikális rövidségű magyarázata és a könyvben megemlített művészeknek – a legszükségesebb adatokat is tartalmazó – névsora egészíti ki.

Friss könyvek a címlapról