Franz König

Sziklára épült ház

750 Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 1994
  • ISBN: 9633608163
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 282

Őszinte ​örömmel üdvözlöm a „Sziklára épült ház” magyar fordítását. Ha e könyvemmel segíthetek valamit a magyar egyháznak abbéli fáradozásában, hogy az ősi keresztény tradícióval összeköttetésben újra megtalálja saját fundamentumát, akkor ebben a hazám határain túlnyúló keresztény összetartozás jelét látom…
Ha egy pillantást vetünk az egyre inkább kibontakozó európai közeledési folyamatokra, akkor világosan látszik: mind szorosabban kell együttműködnünk, de egyéniségünkből és életformánkból fakadó történelmi értékeink feladása nélkül. A jövő Európájának különösen is szüksége van a magyar egyházzal való együttműködésre. Így a keresztény elvek segítségével újíthatja majd meg a társadalmat, a helyes irányba terelheti és erősítheti az ökumenizmust, főként pedig hasznosíthatja a magyar egyház tapasztalatait kisebbségi kérdésekben.
S amikor Közép-Európa felett egymást érik az időjárási frontok, akkor különösen fontos, hogy legyen egy ház, a mi házunk, amely szilárd alapokra épült, s ezért bátorságot és bizakodást adhat nekünk – akár országhatárokon átívelve is.
Kard. König

Friss könyvek a címlapról