Quentin Tarantino

Született Gyilkosok

2000Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 2000
  • ISBN: 9638607920
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 160

Sorozatunk ​második kötete a Született gyilkosok eredeti, Tarantino-féle változata, mely oly mértékben különbözik a megvalósult filmtől, hogy Tarantino csak külső nyomásra volt hajlandó engedélyezni, hogy nevét feltüntessék a film stáblistáján. A könyvben olvasható eredeti változat – ellentétben a filmmel – tipikus Tarantino-mű, feszes és szikár, bravúros a szerkesztése, a ritmusa. No és a „dumák”!
A Született gyilkosok perverz szerelmi történet két sorozatgyilkosról, Mickeyről és Malloryról, akik „úgy ajándékozzák meg egymást áldozataik halálával, mint más szeretők bonbonnal vagy virágcsokrokkal”. A társadalom megpróbálja szétválasztani őket, de az együttlét kényszere nem ismer akadályokat. Tarantino, miközben szereplői rémtetteit ecseteli, a médiára és arra a káoszra összpontosít, amit „kollaborálásuk” okozott.
A Született gyilkosok Quentin Tarantino második forgatókönyve. Miután a Tiszta románc-cal nem sikerült rendezőként debütálnia, annak reményében írta meg Mickey és Mallory történetét is, hogy ezt végre megrendezheti. Amikor másfél évvel később sem került közelebb céljához, ebből a frusztrációból született a Kutyaszorítóban – s a többi már filmtörténelem.

Friss könyvek a címlapról