Tóth Péter, Kútvölgyi Mihály

Mangalica

2990Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota: újszerű
  • Kiadás éve: 2003
  • ISBN: 963210479x
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 110

A magyar mangalica őseivel – a bakonyival és szalontaival együtt – évszázadokon át a magyarság egyedüli zsír- és fehérjeforrásaként szolgált: a 150 éves török uralom alatt a pusztákon, mocsarakban bujdosó magyarok élete függött az edzett, gyökereken, sáson, erdei makkon megélő sertésektől, ezekre a török vallása miatt nem tartott igényt. A mangalica e hagyományok örököse: nemcsak jó ízű, de koleszterintartalmában, zsírsav összetételében is jobb, mint a ma elterjedt külföldi sertésfajták. E könyv hiánypótló mű, melyben nemcsak a mangalicából eredeti receptek alapján készült ételek, hanem a mangalica tartásához kötődő hivatásokat és népszokásokat is igyekszünk olvasóink elé tárni.

Friss könyvek a címlapról