Nyisztor Tinka, Pákozdi Judit

Csángó galuska (Dedikált)
Moldvai magyar étkezési hagyományok és receptek

3490Ft Szállítási költség info shipping cost

Dedikált

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 2009
  • ISBN: 9789630675055
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 238

Dr. Nyisztor Tinka a moldvai Pusztinán született. Tanulmányait román nyelven végezte, románul is érettségizett. 13 éven keresztül az erdélyi Sepsiszentgyörgyön dolgozott egy gépgyárban. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, Budapesten végezte néprajz szakon (1990-1996), ahol Ebéd és vacsora: A táplálkozáskultúra szerkezete egy moldvai faluban (Pusztina 1920-1995) című szakdolgozatával etnográfus diplomát szerzett. Kutatóképző tanulmányokat az ELTE Európai Etnológia Doktori iskolában, valamint Bukarestben és a svájci Neuchatelben folytatott, közben saját témáján szülőföldjén dolgozott. Doktori (PhD) értekezését 2008-ban Budapesten védte meg Hétköznapok és ünnepnapok: A moldvai magyarok táplálkozásának etnográfiája címmel. 2001-ben hazatért Pusztinába, ahol a moldvai csángó magyarok mindennapjait éli. A kulturális élet tevékeny résztvevője, a Moldvai Csángó Magyarok Szövetségének vallási ügyekért felelős tisztségviselője, a magyar miséért.

Friss könyvek a címlapról