Ambrus Gizella · Kútvölgyi Mihály

Ízes ​Erdély

2990Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Timp
  • Kiadás éve: 2005
  • ISBN: 9638667842
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 132

Nem ​szokványos szakácskönyvet vehet kezébe a Tisztelt Olvasó. Olyan kiadványt lapozhat át, amely Erdélyországból ad nem akármilyen ízelítőt. A művészi értékű felvételek segítségével valósággal megidézi a gyönyörű szép erdélyi tájakat és településeket, bepillantást nyújt népi hagyományaink gazdag világába, s kóstolót is kínál az erdélyi konyha legízletesebb fogásaiból. Megtudhatjuk ebből a könyvből azt is, hogy az édesanyja sütötte csigarétes volt Tamási Áron kedvenc elesége, hogy a nagyenyedi diákok a töltelékes káposztát szerették legjobban, s azt is, hogy hogyan készítik a gyimesi csángómagyarok a málégaluskát és a rakott puliszkát. A havasi pásztorokkal együtt kóstolhatjuk meg a vadcsomboros báránybordát, a friss ordát, az érett túrót és a zsendicét.
Családi tűzhelyünkön megfőzhetjük mindazokat az ételeket, amelyeket Ambrus Gizella székelyudvarhelyi fogadós főzőasszony készít a vendégeinek. Kútvölgyi Mihály sok-sok éven át gyűjtötte össze és rendszerezte ezeket a recepteket, színes táj- és ételfotói pedig otthonunkba varázsolják Erdély megőrzött értékeit.

Friss könyvek a címlapról