Hugh Johnson · Jancis Robinson

A ​világ boratlasza

900Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Park Könyvkiadó
  • Kiadás éve: 2002
  • ISBN: 9635306083
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 352

Kevés ​mű keltett olyan óriási hatást a maga szakterületén, mint az angol Hugh Johnson 1971-ben megjelent, A világ boratlasza című könyv e. Mostani, ötödik kiadása – a borászati szakirodalom történetében első ízben – egy szerzőpáros tollából származik.
A könyv bevezető részében élvezetes áttekintést kapunk a bor történetéről, megismerkedhetünk a nemzetközi és regionális szőlőfajtákkal, a szőlészek és borászok alapvető teendőivel, a bor tárolásával, felszolgálásával, ízlelésével és bírálatával kapcsolatos tudnivalókkal. Ezután a kötet országonként és földrajzi régiónként haladva mutatja be az egyes borvidékeket, a jelentősebb ültetvényeket, borászatokat, neves szőlő – és bortermelőket.
A legfrissebb kiadás újdonságát az egyes borászati régiókhoz kapcsolódó adatsorok jelentik, melyek jól áttekinthető, tömör formában tájékoztatnak a tárgyalt terület legfontosabb tudnivalóiról (földrajzi elhelyezkedés, éves középhőmérséklet, a szüret havában jellemző középhőmérséklet, a szőlőtermesztés fő kockázati tényezői, fő szőlőfajták stb.). Az atlasz egyik fő vonzerejét az átdolgozott és korszerűsített térképek (szám szerint 190) jelentik. Az információkban gazdag szöveget minden oldalon gyönyörű fényképfelvételek kísérik. Értékes ismereteket nyújtanak a tárgyalt borvidék legkiemelkedőbb vagy legjellegzetesebb borainak címkéit felsorakoztató, magyarázó feliratokkal ellátott részek is. Segítségükkel a borszaküzletekben könnyebben megtalálhatjuk kedvenc italunkat.

A kötet, mely a világ minden táján a legelismerőbb kritikai fogadtatásban részesült, a borkedvelők és a borászati szakemberek számára nélkülözhetetlen kézi könyv.

Friss könyvek a címlapról