Csizmadia András, Kútvölgyi Mihály, Nyers Csaba

Gabonakonyha

5990Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Timp Kiadó
  • Kiadás éve: 2002
  • ISBN: 9632043405
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 87

A magyar ember még ma is életnek nevezi a gabonát. A gabona-magvak valóban életek: a búzából, tönkölybúzából, az árpából, rozsból, hajdinából, zabból, rizsből, kölesből és kukoricából könnyen elkészíthető ételek változatosak, olcsók, laktatók,tápanyagokban gazdagok. Emiatt nagy jelentőségű e könyv megjelenése. Nyers Csaba szakács, aki elkötelezett híve a természetes konyhának – ősi, szinte feledésbe merült recepteket, A Kárpát-medence népi-paraszti konyhájának ízeit kelti életre, és ezekre alapozza az új gabonaételeit is. A hangsúly a változatos gabona-felhasználáson van, azaz együnk minél többféle gabonát, próbáljunk változtatni az újabb kori helytelen étkezési szokásokon – ez egészségünkre válik. Kútvölgyi Mihály látványos fotói éppen ezt a természetességet emelik ki egyszerűen és étvágygerjesztően.

Friss könyvek a címlapról