M. Szabó Miklós

A Magyar Királyi Honvéd Légierő – 1938-1945
A Magyar Királyi Honvéd Légierő elméleti-technikai-szervezeti fejlődése és háborús alkalmazása 1938–1945

1490Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Zrínyi Kiadó
  • Kiadás éve: 1999
  • ISBN: 963327334X
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 342

M. ​Szabó Miklós műve szakmai, politikai és erkölcsi szempontból is jóval több, mint egy érdekes, izgalmas, tanulságos írás. Hatalmas forrásbázis, kivételes szakmai intelligencia és jó stílus jellemzi e könyvet.

A szerző nagy tapasztalattal összegzi kutatásainak eredményét, átfogó és hiteles képet ad egy kényszerpályán mozgó ország háborúba küldött légierejéről, miközben téves adatokat, nézeteket korrigál, de sohasem ítéletet alkot, hanem dokumentál. A könyv értékét csak növeli, hogy a szerző mindezt az adott kor politikai, gazdasági és katonai viszonyai közé ágyazva teszi. Ezért válnak e könyv tényei emberközelivé érdeklődők, kutatók, gyűjtők és nem utolsó sorban a szakmát művelők számára.

Hiszem, hogy nem elkésett vállalkozás ez a mű, hanem objektív kép egy szomorú kor borzalmairól, s egyfajta tiszteletadás is, amelynek felvállalásáért köszönet illeti a szerzőt és a Zrínyi Kiadót. Hiszem továbbá, hogy a fegyverzet-szervezet-elmélet fejlődésének és kölcsönhatásának bemutatása, a személyek tetteinek elemzése egyesekben régi emlékeket fog majd felidézni, míg másokban felkelti az érdeklődést a magyar történelem ezen korszaka iránt, és nem okoz csalódást még a szakembereknek sem.

Az olvasó pedig egy percig sem hiszi el, hogy nincs köze hozzá.

/Sipos Géza ezredes/

Friss könyvek a címlapról