Végvári József (szerk.)

„Kiálts ​telyes torokal”

3990Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:

Ez ​a maga nemében egyedülálló mű egyfajta összegzése azoknak a kutatásoknak, vizsgálódásoknak, melyek a magyar szerves műveltség témakörében több mint negyed százada megfeszített erővel folynak.
A kiváló tanítók és tanítványok, nyelvészek, néprajzkutatók, történészek, természettudósok és művészek – miközben dr. Pap Gábor művészettörténész professzor nagy horderejű életműve előtt tisztelegnek – a magyar népi műveltségben, a népi hímzés-motívumokban, anyanyelvünkben, népmeséinkben, népballadáinkban rejlő ősi kozmoszismeretre, ősbölcsességre irányítják figyelmünket. A tanulmányok olvastán nyilvánvalóvá lesz számunkra, hogy kimeríthetetlen gazdagságú ősműveltségünk a maga szervességében ma is képes teljességében képletezni a
világegyetemet.
Tudományos alaposság és intuitív mélység jellemzi a gazdagon illusztrált írásokat, melyek a magyarság helyét és szerepét a Kárpát-medencében alapvetően más megvilágításba helyezik. Mélyre ásva, krónikákat és építészeti emlékeket megfaggatva nemzeti kultúránk alappilléreit tárják fel. Vád- és vitairatok, melyekről nem tudni vétek.

  • Végvári József (szerk.)

Friss könyvek a címlapról