Bajzáth Mária (szerk.)

Így ​megyek az iskolába

8990Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:

A ​Kolibri Kiadó Népmesekincstár sorozata a világ népmeséit egy-egy tematika, illetve korcsoport köré szervezve adja közre. A sorozat harmadik darabja az iskolakezdéssel járó gyermeklélektani folyamatokat helyezi a középpontba. Az Így megyek az iskolába a 6–8 éves korosztály gondolkodásához illeszkedő mesegyűjtemény, amely a gyerekek számára az ebben az életszakaszban jelentkező kihívásokat igyekszik megkönnyíteni.

A meséket válogató és a Népmesekincstár mesepedagógiai módszert kidolgozó Bajzáth Mária így vall a kötetről:
„Olyan meséket válogattam ebbe a gyűjteménybe a világ minden tájáról, amelyek segítenek átlépni a gyerekeknek egy új életszakaszba.
Az iskolába induló kisgyerekekre − az erősödő fogalmi gondolkodás mellett − még jellemző a mesevilágban létezés. Képzeletüket a varázslat és a csoda éppúgy izgatja, mint ahogy érdeklik őket a számok, a test, az élet és a halál kérdései, a barátok, az ellenfelek,
és a megfejthetetlennek tűnő talányok. Mesehallgatás közben a gyerek tét nélkül tapasztalhatja meg a jó és a rossz utak különbözőségét, kikacaghatja félelmeit, belebújhat bárki és bármi bőrébe. Miközben rengeteg információt szerez a világról, a népmese – nélkülözve az oktató szándékot – az érzelmeire hat, és évezredek tapasztalatát, tudását, örök emberi értékeket közvetít számára.”

  • Bajzáth Mária (szerk.)
  • 1

Friss könyvek a címlapról