Tóth Gábor

Allergia- ​és Candida-kalauz

1190Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:

Az ​utóbbi években jelentősen megnőtt az allergiák és a gombás eredetű betegségek száma Magyarországon. Az újabb kutatási eredmények szerint az allergiák hátterében sok esetben táplálkozási és egyéb életmódbeli okok állnak.

Miért vált világbetegséggé a pollenallergia?
Hogyan befolyásolja az étrend az ételallergiák kialakulási esélyét?
Mit tehetünk meg mi a javulásunk érdekében?
Visszafordíthatók-e az allergiák?

E kérdések megválaszolása mellett a könyv hangsúlyt helyez a megelőző és terápiás étrend kialakításának legfontosabb szempontjaira, a kismama, a szoptatós anya és a csecsemő táplálkozásának alapelveire is.
Az allergia kérdésköréhez szervesen kapcsolódik a candidiasis témája. A második részben a szisztémás gombás betegségek okainak leírása mellett a következő kérdésekre keressük a választ.

Miért terjednek hatalmas sebességgel a gombás betegségek korunkban?
Hogyan előzhető meg és hogyan kezelhető hatékonyan a candidasis?
Milyen étrend javasolható a betegeknek, és mely élelmiszerek ellenjavallottak?
Várható-e hosszútávú gyógyulás a candidasisból?

Mennyiben egyedi e könyv? Két olyan témáról ad keresztmetszetet, amelyek potenciálisan igen sok embert érintenek hazánkban. Tudományos, mégis közérthető és gyakorlatias ismeretanyagot nyújt az allergiában és candidiasisban szenvedők számára. Emellett a megelőzést is előtérbe helyezi, így az egészségesek is haszonnal forgathatják. Az ismeretterjesztő jelleg mellett segíti a szaktanácsadást és az egészségtudatos szemléletmód elsajátítását is. Mindezek mellett az ok-okozati összefüggések leírása, valamint a táplálkozásbeli okok megnevezése sok újdonságot, érdekességet és tanulságot tartogat a kedves olvasó számára.

  • Tóth Gábor
  • 1

Friss könyvek a címlapról