Horváth Zoltán György · Gondos Béla

Somogy, ​Tolna és Baranya középkori templomai a teljesség igényével

900Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:

Az, ​hogy hazánk a középkorban, a honfoglalástól a XVI. századi török hódoltságig jelentős hatalmi tényező, mai szóval élve „nagyhatalom” volt, a történelemről hiteles és alapos ismeretekkel rendelkezők számára nem kétséges.
Ez a virágkor az európai művészetben szinte pontosan egybeesik a romantika és a gótika időszakával, így persze nem csoda, hogy Magyarország, vagyis a Kárpát-medence ezeknek a korszakoknak az építészeti és képzőművészeti tárháza. Ennek a könyvsorozatnak a célja a magyar Szent Korona felségterületén található ezen kincsek részletes megismertetése.
Dombok közt rejtőzködő középkori templomok, festői templomromok a településektől távol, káprázatos gazdagságú freskók Siklóson és Cserkúton, öltöztetős Madonna-kegyszobor Andocson, látványos gótikus monumentalitás, egykorvolt fontos apátságok, 86 templom, 332 színes fotó: három megye középkori templomai a teljesség igényével, hihetetlen gazdagság, pedig csak milyen kicsi szelete Európa közepének, kulturális nagyhatalmának, Magyarországnak.

  • Horváth Zoltán György · Gondos Béla
  • 1

Friss könyvek a címlapról