Chuck Williams · Joyce Goldstein

Ünnepi ​étkek

900Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:

Ki ​ne szeretné emlékezetesebbé tenni az ünnepi ebédeket, vacsorákat? Ha végiglapozzuk ezt a könyvet, nem is kell sokáig törni a fejünket. Mert ha például szüretkor pikánsan fűszerezett, egzotikus joghurtos pácban érlelt ürücombot szolgálunk fel grillezett padlizsánnal és édes koktélparadicsom-mártással, vagy egy kettesben tervezett romantikus vacsorán osztrigát kínálunk csípős mandarinmártással, s befejezésül, megkoronázva a lakomát, csokoládékrémet kandírozott rózsaszirommal, egészen biztos, hogy örömet szerzünk vele. Teadélutánra készíthetünk paradicsomos, mozzarellás szendvicset és gyömbéres, narancsos madeleine-t, míg karácsonyestére endíviasalátát édesköménnyel és dióval, hozzá pedig borsos-mustáros rostélyost. A szerző, Joyce Goldstein híres séf és tanár, ünnepi menüjavaslataival gazdagítja gasztronómiai jártasságunkat. Útmutatásai alapján játszva urai leszünk a konyhának, és ötletei nyomán stílusossá tehetünk minden összejövetelt. Nem csupán a recepteket, de a díszítésre vonatkozó elképzeléseket is látványos, színes fotók szemléltetik. Chuck Williams az ünnepi összejövetelek zökkenőmentes megszervezéséhez szolgál számos jó tanáccsal, a vendégek meghívásától, az italválaszték összeállításától kezdve egészen addig, hogy mely ételek készíthetők el előre. Külön fejezeteket szentel az alaprecepteknek, a húsok sütésének, darabolásának, szeletelésének. Lépésről lépésre vezeti be az olvasót a terítés, a szalvétahajtogatás és a világos asztaldíszítés rejtelmeibe, illusztrált szójegyzékben ismerteti a főzéssel, sütéssel kapcsolatos fogalmakat és ügyes fortélyokat.

  • Chuck Williams · Joyce Goldstein
  • 1

Friss könyvek a címlapról