Lajos Mari · Hemző Károly

99 ​egytálétel 33 színes ételfotóval

500Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:

ZÖLDSÉGES ÉTELEK
Spenótos-burgonyás rakottas
Spenótkoszorú tészta-alapon
Túrós-gombás spenótrétes
Mángold-egytál
Sárgarépa-spenót rácsos
Spárgapástétom
Tavaszi töltött karalábé
Gombával töltött karalábé
Vásárhelyi karalábés csirke
Karfiolos rakott sertésszelet
Mexikói töltött patisszon
Zöldborsós-sonkás sárgarépafelfújt
Zöldborsós aprópecsenye
Vesés brokkoli pisai módra
Sajtos-sonkás karfiol
Sajtos-juhtúrós-kapros zöldbab
Rakott zöldbab
Rakott zöldbab Tercsi módjára
Zöldbabgulyás
Sonkás-sajtos-pórés rétes
Sajtos pórétorta
Szalonnás pórélepény
Töltött padlizsán
Portugál töltött padlizsán pattogatott kukoricával
Padlizsán-zucchini rakottas pármai módra
Sült paprika-zucchini rakottas pármai módra
Sült paprika-zucchini-sonka rakottas
Gombás töltött zucchini
Húsos-tárkonyos töltött tök
Genovai töltött paradicsom
Paradicsomos-húsos polenta
Töltött paprika
Sült töltött paprika
Argentin kukoricás csirkesaláta
Bolgár sajtos zöldségtál
Karfiolos-sárgarépás sonka
Töltött zöldség
Zöldséges húsgombócok római tálban
Ínyenc borjúegytál sok zöldséggel
„Muszaka” (görög specialitás)
„Irish Stew” – Ír ürügulyás
„Navarin” – avagy zöldséges bárányragu (francia specialitás)
Húsos-gombás töltött zeller
Rakott kelkáposzta
Lotharingiai májas töltött kelkáposzta
Káposztás-kolbászos egytál
Erdélyi lucskos káposzta
Orosz húsos káposzta
Szerdahelyi káposztás paszuly
Bajor káposztás-húsos tál májgombóccal
Székelygulyás
Erdélyi rakott káposzta
Babos-szalonnás egytál
Babgulyás szárazbabból
Örmény babos-zöldséges hús római tálban
Babos-birka egytál
Füstölt húsos lencse egytál
Sárgaborsó-csülök egytál
BURGONYÁVAL KÉSZÜLT ÉTELEK
Paprikás burgonya
Hússal töltött burgonya
Rakott burgonya – a klasszikus recept
Gombás rakott burgonya
Francia rakott burgonya
Paradicsomos-sajtos rakott burgonya
Burgonyás omlett-tekercs
Ticinói burgonyás tál
Sajtos burgonyakoszorú
Csirkemájas burgonyapüré-torta
Sajtos burgonyatorta
Lyoni burgonyás tál
Cremonai paradicsomos burgonyatorta
Sült hal öreghalász müdra burgonyával, kapros tejföllel
Rakott fasírt
Sertéscsülök Pékné módra
Bakonyi burgonyás aprópecsenye
Lecsós-burgonyás sertésborda
Burgonyás-zöldséges sertésborda vagy csirke római tálban
RIZZSEL KÉSZÜLT ÉTELEK
Zucchinis rizstorta
Rizses zöldbab
Zucchinis rizses lecsó
Sonkás rizstorta tésztában
Bácskai rizses hús
Rizses hús Ínyenc módra
Gyuvecs (szerb recept)
Sáfrányos rizses csirke
Banános-kókuszos-rizses pulykamell
„Paella Valenciana”
VEGYES FINOMSÁGOK
Orosházi tarhonyás csirke
Halkorona
Hagymás-húsos sonka
Húsfelfújt tojással
Húsos-gombás rakott tojás
Vörösboros marha-bográcsgulyás
Paradicsomos tojás nápolyi módra
Köményes sajttorta
Sonkás sajtfelfújt
„Raclette” (svájci specialitás) – a fondue édestestvére
Húsos fondue – „Fondue bourguignonne”
Kínai fondue
FÜGGELÉK
Setés- vagy marhapörkölt
Paradicsommártás I.
Paradicsommártás II.
Besamelmártás
Majonéz
Majonéz főtt tojásból
Tartármártás
A spárga főzési módja
A paradicsom hámozása, előkészítése
A gomba megtisztítása
A padlizsán tisztítása, előkészítése
Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez
Házias mértékegységek

  • Lajos Mari · Hemző Károly
  • 1

Friss könyvek a címlapról