Margitics Ferenc

A ​szülői mesterség iskolája

750 Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota: újszerű
  • Kiadás éve: 2009
  • ISBN: 9789632441252
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 180

Hogy ​a gyermek milyen emberré válik, nagymértékben attól függ, hogyan nevelik a szülei. Ezért mindenki a legjobb szülő szeretne lenni: megértő, türelmes és szeretetteljes.
A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a mindennapi életben nehéz megőrizni ezt a hozzáállást.Éppen ezért nem elegendő ösztönös szülőként viselkedni, tudatosan fel kell készülni a szülői mesterségre. A szülőnek meg kell ismernie gyermekét, hogy hatékonyan tudjon bánni vele, és képessé váljék fejlődésében segíteni. Ebben nyújt segítséget ez a könyv.
A kötet első része, a Gyermekismeret, az élet kezdeteitől a serdülőkor végéig mutatja be a gyermek fejlődését. A második rész, a Neveléspszichológia, megismertet a neveléspszichológiai törvényszerűségekkel, melyek alapján kell foglalkozni a gyermekekkel. A harmadik rész A gyermek nevelése, a gyermekkel való szülői bánásmódokat ismerteti az egyes életkoroknak megfelelő bontásban. A szerző főiskolai tanárként a téma elismert szakértője, nevelési tanácsadó, szülői csoportok vezetője, számos tudományos publikációja jelent meg.

Friss könyvek a címlapról