Amy Dockser Marcus

A Biblia a régészet tükrében

750Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota: újszerű
  • Kiadás éve: 2000
  • ISBN: 9639248665
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 348

Hosszú ​ideig a Biblia volt az egyetlen útmutató a Közel-Kelet történelmét illetően – mely történelem mind a mai napig rendkívüli hatást kelt. Mára új küzdelem tört ki a régióban a bibliai múlt valóságáról, mely küzdelem súlyos következménnyel jár korunk számára.
Míg a Biblia korai könyveinek számos eseményét inkább szimbolikusnak, mint történelmi szempontból hűnek tartják, az Ótestamentum többi részét régóta a Közel-Kelet történelme több ezer évéről beszámoló megbízható forrásnak tekintik. A régió régészeti lelőhelyein tett új, drámai és ellentmondásos felfedezések azonban számos kérdést vetettek fel még a legelfogadottabb bibliai történetekkel kapcsolatban is.
Amy Dockser Marcus, a Wall Street Journal kiemelkedő újságírója nemcsak azt vizsgálja könyvében, hogy a modern régészet hogyan változtatja meg a Szentírásról alkotott képünket, hanem azt is, hogy milyen hatással van a Közel-Kelet mai arculatára. A tudomány, a történelem, a politika és a bibliakutatás kitűnő ötvözésével Marcus végigvezeti az olvasót az Ószövetség könyvein, s közben megdöbbentő új felfedezéseket tár elénk a kor történelmét illetően.

Friss könyvek a címlapról