Dr. Gaizler Gyula

A bioetika alapkérdései

750 Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 1997
  • ISBN: 9630489651
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 422

A bioetika nemcsak új gyorsan fejlődő elméleti tudomány, de mára a mindennapi életet, a közgondolkodást is jelentős mértékben befolyásoló szakterületté vált. Szempontjai nem csupán az egyes országok közéletében és törvényhozásában jelennek meg, hanem még ennél is fokozottabb mértékben befolyásolják a legtekintélyesebb nemzetközi illetve világszervezetek döntéseit.
A jelen könyv a bioetika nemzetközileg is elismert hazai művelőjének poszthumusz műve. Szellemiségét áthatja a keresztény kultúrán alapuló európaiság. Szilárd értékrendi alapját a keresztény-zsidó vallási hagyománynak, a klasszikus orvosi etikának és a modern katolikus egyháznak az emberről és az életről hirdetett társadalmi tanítása jelentik. Nyitott nemcsak a keresztény, hanem minden életigenlő, az örök emberi értékeket tiszteletben tartó felfogás iránt is. Függeléke számos alapvető jelentőségű dokumentumot tartalmaz (pl. orvosi esküszövegek, Nemzetközi Nyilatkozatok, a Magyar Orvosi Kamara Etikai Kollégiumának Állásfoglalásai, stb.)
Ezt a tankönyvként és kézikönyvként egyaránt kitűnően használható bioetikai tanulmány gyűjtemény a mai ember és társadalom számára égetően fontos kérdésekkel foglalkozik, igényes, korszerű, ám mégis közérthető módon.

Friss könyvek a címlapról