Akár cukorbeteg, nagyétkű vagy ínyenc, vegye kézbe az egészségét, anélkül hogy lemondana a kifinomult és kiegyensúlyozott konyhaművészet élvezeteiről.Ismerje meg a jótékony táplálkozási higiénia szabályait egy orvosspecialista tanácsai segítségével, és mindazt, amit a cukorbetegségről tudni kell: eredetét, megelőzési módjait, valamint kezelését a megfelelő napi táplálkozás által.Az itt leírt 100 szakácsművészeti recept, mely különösen a zsír- és cukorbevitel korlátozása érdekében lett kialakítva, lehetőséget nyújt arra, hogy összekösse az egészséget az élvezettel: Serpenyős karcsú homár zöldségágyon, Tőkehal kínai fűszerkeverékkel, Gyömbéres kacsahúscsíkok, Zöldségmozaik, Levelestészta körtével és őszibarackkal…Minden receptet egy diétás táblázat (fehérje-, zsír- és cukortartalom) követ, valamint egy orvosi jó tanács, tájékoztatások, melyek az ízletes és egészséges menük kialakításában nyújtanak segítséget bármilyen alkalomra.