Pjotr Vajl

A hely zsenije

750 Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 2003
  • ISBN: 9630773015
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 378

Pjotr Vajl nemcsak az egyik legragyogóbb tollú orosz irodalomtörténész és kritikus, aki az olvasás hedonista örömét osztja meg velünk, hanem – mint e könyvéből kiderül – nagy világutazó is. S az utazásaihoz mindig nagyszerű idegenvezetőket választ: a hely szellemét, a genius loci-t a hely – a város – valamely zsenijének segítségével igyekszik megérteni és megérezni.

Az olvasás vagy a műalkotásokban – épületekben, festményekben, szobrokban, filmekben, zeneművekben – való gyönyörködés így fokozza és sajátos zamatokkal egészíti ki az utazás örömét, melybe a gasztronómiai élvezetek éppúgy beletartoznak, mint az idegen kultúrával való ismerkedés izgalma.

Ámde vigyázat, nyájas olvasó! Vajl esszéit olvasva alighanem olthatatlan vágyat fog érezni ön is, hogy máris becsomagoljon a bőröndjébe, s felkeresse szeretett íróinak, művészeinek városát – vagy épp Vajl írását olvasgatva végigjárja a Joyce-hoz kapcsolódó helyeket Dublinban, felfedezze Hašek Prágáját, megismerkedjen Gaudí Barcelonájával… és közben egyen, igyon, emberekkel ismerkedjen, s kipróbáljon mindent, amit az idegen – vagy az olvasmányainkból már éppen hogy ismerős – kultúra kínál.

Friss könyvek a címlapról