Kirsch János (szerk.) · Szabó Loránd (szerk.) · Tóth-Zsiga István (szerk.)

A ​magyar élelmiszeripar története

1190Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:

A XIX. század második felében élelmiszeriparunk az ipari tőke felhalmozásának fontos forrása volt, és a tőkés ipar kialakulásakor a gyáriparban az élen járt. A technikai és a technológiai fejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeivel nemzetközi viszonylatban is nagy tekintélyt szerzett.
Hazánk felszabadulása óta élelmiszeriparunk alapvető szerkezeti és szervezeti változásokon ment keresztül. Miután egyre ritkul azoknak a kortársaknak a száma, akik résztvevői voltak ennek az átalakulásnak, időszerűvé váltaz egész élelmiszeripar teljes történetének megírása és az utókor számára való megörökítése.
A technika- és gazdaságtörténetei szempontból egyaránt érdekes és olvasmányos, képekkel gazdagon illusztrálta (250 db fekete-fehér fotó) mű a szakmai ismeretek bővítését, az oktatás és az a közművelődés célját szolgálja.

  • Kirsch János (szerk.) · Szabó Loránd (szerk.) · Tóth-Zsiga István (szerk.)
  • 1

Friss könyvek a címlapról