Róbert Gyula Cey-Bert, Tünde Cey-Bert

A magyar konyha filozófiája
Az ősi áldozati ételek szellemiségétől a jövő magyar konyhájáig

5990Ft Szállítási költség info shipping cost

AZ előzéklapon tulajdonosi bejegyzés és fotó található.

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Püski
  • Kiadás éve: 2009
  • ISBN: 9789633020074
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 504

A ​magyar konyha eredetiségét, egyediségét az európai konyhák között az ősi keleti gasztronómiai civilizációkig visszanyúló gyökerei határozzák meg. A keleti gasztronómiai civilizációk az ókor legmagasabb gasztronómiai szintjét képviselték, az étkezés harmóniarendszerére épültek.
A modern világ globalizációs légkörében csak az a nemzeti konyha maradhat fenn, amelynek mélyre nyúló gyökerei képesek összekötni a múlt megkülönböztető hagyományait a kor emberének elvárásaival és szükségleteivel.
A jövő magyar konyhájának erőteljesen képviselnie kell az ősi hagyományok harmóniarendjét, megfelelően ötvözve az egészséges étkezés szabályaival.
Ez az alapgondolata Cey-Bert Róbert és Cey-Bert Tünde könyvének, amely évszázadok mulasztását pótolja, megfogalmazva a magyar konyha filozófiáját. Eljött az ideje, hogy mi, magyarok is rendezzük és meghatározzuk hosszú hagyományokkal rendelkező gasztronómiánk filozófiáját.
A kötet a régi hagyományos receptek mellett több mint száz új ételleírást tartalmaz, amelyek kifejezik a megújuló magyar konyha sajátos ízirányzatait, tálalási esztétikáját, deatetikai értékrendjét és változatos konyhatechnikai eljárásait.

Friss könyvek a címlapról