Az élő, azaz nyersételek fogyasztása – számos jótékony hatásának köszönhetően – hazánkban is egyre növekvő népszerűségnek örvend. Az új táplálkozási irányzat úttörőjeként ismert Victoria Boutenko családjával együtt 1994 óta él nyers ételeken. A döbbenetes gyógyulásokról leírt tapasztalatai ezrek életét változtatták meg, s rávezették olvasóit az egészséghez vezető útra.Ezúttal családja legféltettebb kincseként őrzött receptjeit adja közre. A kötetben bemutatott, ínycsiklandó ételek között találhatunk többek között dzsemeket, pogácsákat, levest, kekszeket, mandulatejet és csokoládétortát is. A szerző a részletes magyarázatok mellett színes fotókkal dokumentálja az ételkészítés egyes lépéseit. Sok esetben még további receptváltozatokkal is szolgál, ugyanakkor arra biztatja olvasóit, hogy az ételeket saját ízlésüknek, illetve életvitelüknek megfelelően alakítsák.