Ujváry Sándor

A ​Pesti Hirlap uj szakácskönyve és 1001 jótanács a háziasszonyoknak

2990Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:

Egy kitűnő ebéd, egy ízletes vacsora elfogyasztása nagy mértékben befolyásolja az ember egész kedélyvilágát. Talán nem is túlzás, ha azt állítjuk, hogy a magyar ember derüs világszemléletében bizonyára része van a hagyományos, kitűnő magyar konyhának is.
A magyar szakácsművészet világviszonylatban is első helyen áll.
A paprikáscsirke például – amit sokan a magyar ételek királyának tartanak – ma már minden előkelő külföldi vendéglő étlapján szerepel, mint drága és megbecsült különlegesség. A jellegzetesen magyar ételek receptje keresett kiviteli cikk lett. Nyugodtan állithatjuk, hogy a magyar konyha világhíre nem csekély mértékben járul hozzá idegenforgalmunk fejlődéséhez. A külföldit, aki hozzánk jön, először a gyomrán keresztül hódítjuk meg. A paprikáscsirke, a szegedi halászlé, tepertős turóscsusza, a kolozsvári rakottkáposzta, a bográcsgulyás, a székelygulyás, az erdélyi fatányéros, a serpenyős rostélyosok mind-mind hatásos propaganda eszköznek bizonyultak és rengeteg barátot szereztek Magyarországnak. A magyar konyhaművészet előtt – amely évszázados hagyományokon nyugszik – mindenki meghódol.
Persze, a mai nehéz világban nem a legkönnyebb feladat a jó magyar konyha magas színvonalát fenntartani. De hála konyhaművészetünk utolérhetetlen mestereinek, a magyar háziasszonyoknak és az éttermi konyhák mester-szakácsainak, konyhaművészetünk még a szegénység mostani éveiben is csak fejlődött, gazdagodott.
A Pesti Hírlap idei Szakácskönyvének is – amely kiegészítése és folytatása tavalyi páratlansikerű szakácskönyvünknek – az a célja, hogy a magyar konyha színvonalának fenntartásában, sőt emelésében segítségére legyen a háziasszonyoknak. Most is, mint mult évben, hazánk legkitűnőbb szakácsai állottak segítségünkre, hogy ezt a célt elérjük. De megbecsülhetetlen értékű anyagot szolgáltattak maguk a magyar háziasszonyok is, akik a Pesti Hirlap Ételrecept Pályázatára sokezer nagyszerű ételleirást küldtek be. A szakácsművészet legmodernebb újdonságai mellett hosszú sorát adjuk a hagyományos pompás magyar ételek receptjelnek és sok-sok eddig féltve őrzött „egyéni alkotás” leírását tesszük közkinccsé. Nagyszabású receptpályázatunk legjava anyagát ebben a könyvben találja meg az olvasó, a mesterszakácsok ételleirásai mellett. A szakértők véleménye szerint ilyen értékes anyag, annyi ötlet még egyetlen szakácskönyvben sem volt együtt, mint a P. H. Szakácskönyvének két könyvében. Az Uj Szakácskönyv kiegészítője a multévinek. Csupa uj receptet közöl. Ismétlések természetesen nincsenek benne.

  • Ujváry Sándor
  • 1

Friss könyvek a címlapról