Robert L. Wolke

A tudós szakács
A konyhatudomány alapjai – Eredeti receptekkel

4990Ft Szállítási költség info shipping cost

Az előzéklapon és a címlapon nagyobb ázásnyom látszik. A többi lapoldalon nincs ázásnyom. A lapélek enyhén foltosak.

Elfogyott

  • Példány állapota: közepes
  • Kiadó: Akadémiai
  • Kiadás éve: 2011
  • ISBN: 9789630590204
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 370

A ​Konyhatudomány sorozat első darabja nem szokványos szakácskönyv. Nem azt mondja el, miből készül az étel, hanem azt: hogyan készül, és miért éppen úgy? Robert L. Wolke, a University of Pittsburgh kémiaprofesszora és a Washington Post című napilap gasztronómiai publicistája hétköznapinak és egyszerűnek tűnő kérdésekre válaszol; olyasmikre, amelyek bárkiben felmerülhetnek, aki nem évtizedes rutinnal főz. Például hogy mi a karamellizálás, milyen hosszú valójában egy éjszakai pácolás, mi a tengeri só előnye, vagy mitől lesz barna a darált hús.

Wolke érthető válaszokat ad minderre, és még vagy száz egyéb kérdésre, melyeket a Washington Post olvasói tettek fel neki, hogy megismertesse velünk az ételek és elkészítésük mögötti tudományos jelenségeket. A „tudomány” szó azonban ne riasszon meg senkit: Wolke nem tankönyvet, hanem hasznos és szórakoztató művet írt, s kötetét felesége, Marlene Parrish gasztronómus fantáziadús receptjeivel egészítette ki, amelyek ugyanúgy tekinthetők ehető laboratóriumi kísérleteknek, mint újszerű kulináris élvezetek forrásának.

 

Friss könyvek a címlapról