Rolf Toman (szerk.)

Ars Sacra – Nyugati keresztény művészet és építészet a kezdetektől napjainkig

25000Ft Szállítási költség info shipping cost

A könyv gerincéről egy ponton elválnak az ívek, nyitásnál a helyükön maradnak. A lapélek kicsit kopottak. A fehér műanyagborító sarkai kissé kopottak.

Készleten

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 2012
  • ISBN: 9632978994
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 800

Ez a 800 oldalas, monumentális kötet a nyugati keresztény képzőművészetet és építészetet mutatja be a késő antikvitástól a reneszánszon, a barokkon és a klasszicizmuson át a modern korig.
A keresztény múlt máig meghatározó kulturális és művészettörténeti örökségünk. Az “Ars sacra” minden tekintetben igyekszik méltónak bizonyulni a nemes témához: formátumában, kialakításában, a szöveg és a képek minőségében. Az egyes stílustörténeti koroknak szentelt fejezetekben neves szakemberek mutatják be a legnagyszerűbb műalkotásokat az építészet, a festészet, a szobrászat és a díszítőművészet köréből. A részletes leírások új történelmi és kultúrtörténeti összefüggésbe helyezik a műveket. A rendkívül informatív leírásokat páratlanul gazdag képanyag kíséri. A lenyűgöző felvételek segítségével a műalkotások megfogható közelségbe kerülnek, s olyan részletek is láthatóvá válnak, amelyek a valóságban gyakran rejtve maradnak.

Friss könyvek a címlapról