John Lukacs

Az Amerikai Egyesült Államok XX. századi története

750 Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 2002
  • ISBN: 9630771489
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 526

Még nincs meghatározva az ár
A szerző a tőle megszokott élvezetes stílusban, alapos tárgyismerettel, s az összefüggések meglátásával és megmutatásával segít az olvasónak eligazodni ebben a nagy és bonyolult témában. A jelen kiadáshoz írt utószavában összefoglalja a könyve első magyarországi megjelenése óta végbement változásokat is.

A XX. századi Amerikáról, a mélyáramlatokról, amelyek társadalmát és mentalitását formálták, viszonylag keveset olvashatott az érdeklődő közönség Magyarországon.
Az 1946 óta Amerikában élő és az utóbbi bő évtizedben itthon is ismertté vált kitűnő magyar történész tollából egyéni hangú, kritikus áttekintést kapunk az Egyesült Államok fő eredményeiről, problémáiról, belső ellentmondásairól. Az utolsó száz évet feldolgozó történeti munka olyan témakörökben mélyed el, mint az életstílus változásai, a városiasodás, a magába zárkózó ország világhatalommá válása, a bevándorlás, az amerikai etnikum megváltozása, a törvényhozás, az elnöki hatalom és az elnöki személyiség, a törvényesség és annak befolyása. A szerző a tőle megszokott élvezetes stílusban, alapos tárgyismerettel s az összefüggések meglátásával és megmutatásával segít az olvasónak eligazodni ebben a nagy és bonyolult témában, s a jelen kiadáshoz írt utószóban összefoglalja a könyve első magyarországi megjelenése óta végbement változásokat is.

Friss könyvek a címlapról