Johannes F. Coy, Maren Franz

Az új rákellenes táplálkozás

1990Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota: újszerű
  • Kiadó: Sanoma Media
  • Kiadás éve: 2012
  • ISBN: 9789633410202
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 199

Hosszú ideig számomra is csupán annyit jelentett a táplálkozás, amennyit az emberek többségének: a létfenntartáshoz szükséges eszközt. Mindössze két egyszerű szabályhoz tartottam magam: akkor ettem, amikor éhes voltam és azt, ami ízlett. Bár biológiai tanulmányaim során átfogó szaktudásra tettem szert az ember genetikájáról és biokémiájáról, ennek semmiféle következménye nem volt a táplálkozási szokásaimra nézve.
Ez akkor változott meg, amikor a heidelbergi Rákkutató Központban végzett kutatómunkám során felfedeztem a TKTL1-gént. Az addig ismeretlen gén nem csupán a rákterápiában kecsegtetett hatalmas előrelépéssel, hanem egyúttal azt is jelentette, hogy sok kétségbeesett rákos páciens olyan lehetőséghez jut, amelynek révén maga is aktívan felléphet betegsége ellen. Ehhez pedig csupán annyi szükséges, hogy táplálkozási szokásait tudatosan megváltoztassa és csökkentse étrendje szénhidráttartalmát.
A táplálkozás összetett kölcsönhatás az ember biokémiája, genetikája és az egyes táplálékösszetevők között. Minden egyes falattal sok ezernyi, milliónyi különböző molekulát juttatunk a testünkbe. Enzimjeink segítségével azután megkíséreljük ezeket olyan molekulákká lebontani és átalakítani, amelyekre az élethez szükségünk van. Az emésztéshez és az anyagcseréhez szükséges enzimeket és szabályozó mechanizmusokat a DNS tárolja információs egységek formájában.

Friss könyvek a címlapról