A csírák a fűszerekhez hasonlóan változatos ízvilággal rendelkeznek. Találunk közöttük lágy, markáns, pikáns és kifejezetten csípős ízűeket is. Ez teszi őket alkalmassá már magukban is a legváltozatosabb felhasználásra. Nem kell hozzá konyhaművésznek lenni, hogy látványos finomságokat alkossunk belőlük. A csíráztatás módszere egyszerű, hiszen csak locsolnunk kell a magot. A mag meg szép csöndben teszi a dolgát: nő és termeli az egészségünket óvó anyagok tucatjait. Ez az egész egyszerű, kézenfekvő és nincs benne semmi misztikus. Ezért is gondolják egyesek úgy, hogy ez nem nyújthat segítséget bajainkra, hiszen túlbonyolított világunkban csak a bonyolult és misztikus megoldás lehet „a megoldás”. Pedig a csírák „természetfeletti” ereje pont természetes egyszerűségükben rejlik. Tudta, hogy mind a kilenc esszenciális aminosav megtalálható a csírázó magocskák többségében, amely életben maradásunkhoz nélkülözhetetlen?