A hároméves cukrászképzés legújabb központi programjára, szakmai és vizsgakövetelményeire épülő könyv az e-tananyag melléklettel a legkorszerűbb eszköz a megújuló szakmai oktatásban. Minden szempontból megfelel a modulrendszerű, kompetencia alapú képzés igényeinek. Az üzemtani és cukrásztechnológiai alapismeretekből kiindulva bemutatja – többek között -• a cukrászipari félkész termékek, cukorkészítmények, bevont anyagok alkalmazását és előállítását;• a töltelékek, tészták készítését, illetve a késztermékek előállítását;• az uzsonnasütemények, a kikészített sütemények (torták, szeletek, tekercsek stb.), valamint a kézműves sütemények (édes és sós teasütemények, bonbonok) receptjeit anyaghányad-ajánlással;• a fagylaltgyártást;• a diabetikus sütemények jellemzőit és elkészítését;• az éttermi melegtészták és az újdonságnak számító tányérdesszertek készítését. A CD-ROM mellékleten a szakmai műveltséget, a cukrászszakmáról tanultakat bővítő, kiegészítő ismeretanyag található.