Dr. Szabó Zoltán, Dr. Csury István, Dr. Hidegkuti Gyula

Élelmiszeripari műveletek és gépek

4990Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:

Az élelmiszeripari műveletek többé-kevésbé kapcsolódnak a vegyipari műveletekhez, az anyag azonban, amivel dolgoznak, azaz az élelmiszer alapvetően más, mint a vegyiparban használatos anyagok. Ez a jellegzetesség határozza meg az élelmiszeripari műveletek paramétereit és a gépek méreteit, és ezek a tudnivalók vannak egységes rendszerbe foglalva a kéziratban.
A könyv ismerteti a hőtani, az áramlástani és a fizikai-kémiai alapfogalmakat. Műveletenként tárgyalja a berendezéseket, a fejlesztési tendenciákat, az egyszerűbb művelettani számítások alapelveit, elég sok anyagállandóval és néhány mintapéldával kiegészítve.
A szerzők a művelettan három nagy fejezetét: az impulzus-, a hő- és az anyagátadást olyan mélységben mutatják be, amire eddig nem volt példa a szakirodalomban. A móltört, tömegtört stb. bevezetésével, ami túllép a megszokott mértékegységek alkalmazásán, szintén a legkorszerűbb művelettani szemléletről tesznek tanúbizonyságot. Több évtizedes hiányt pótol, hogy tudományos magyarázatot adnak a szorpciós izotermákról, a nedvességkötés formáiról, a zsugorodásról, a repedések, feszültségek kialakulásáról.

  • Dr. Szabó Zoltán, Dr. Csury István, Dr. Hidegkuti Gyula
  • 1

Friss könyvek a címlapról