Juhani Nagy János

Európa eszik

2990Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 2004
  • ISBN: 9638473371
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 234

Ha az olvasó felüti e könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben – többek között – szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből is képesek zamatos ételt varázsolni; a földközi-tengeri halászlé színe fehér, a portugál leveshez kés és villa is jár; a Jansson nevű svédek megkísérthetők sózott heringgel, amelyhez – tejszínnel sütve – hagymával lerakott burgonya dukál. Kötetünkből megtudható az is: a finneknél megszokott dolog a répafagylalt; a franciaországi Provence-ban levest csak télen fogyasztanak; a vikingek hagymás ruszlija, miképp arrafelé a legtöbb savanyúság, édes.

Friss könyvek a címlapról