Örökzöld finomságok a világ minden tájáról. Azt a csokornyakkendős figurát, aki kifogástalan öltözékben, kezében elmaradhatatlan borospoharával rendszerint a legképtelenebb körülmények között főz Grönlandon, Madagaszkáron, Zambiában vagy az Északi-sarkon, és közben könnyedén azt mondja: „Nos, míg a hagyma megpuhul, amihez még nagyjából öt perc kell, mi nyugodtan kortyinthatunk egyet”, nem kell bemutatni. A legendás tévészakács, Keith Floyd a világ legtávolabbi zugaiba is eljutott, és mindenütt megkóstolta a helyi jellegzetességeket. FLOYD főz című könyvében ezekből válogatta össze a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával gyorsan és könnyedén elkészíthető, ízletes ételeket. Ha kedve támad megkóstolni egy jégbe hűtött gazpachót vagy indiai túrót enne spenótpürében, esetleg megkívánná a falusi pástétomot vagy a skandináv vagdalt húst krumplival, netán inna egy Floyd-féle mangókoktélt, ne habozzon!