Dr. Tasnádi Gábor

Gombaünnep
Terítéken a termesztett csiperke (champignon)

700Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Champignon Union
  • Kiadás éve: 2001
  • ISBN: 963006135X
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 220

“A csiperke gombaország egyik legmegbecsültebb polgára…” (Veress Zoltán, Stockholm)
“Mindig gyönyörködtem a csiperkegomba fehérségében, alsó, gyönge pirosságában és az illatában.” (Gárdonyi Géza)
“A csiperkegomba rózsaszín öblében új zamatok oldódnak, s indulnak el az ízek tengerére…” (Bálint Tibor, Kolozsvár)
“Pörköltet, tejfölös paprikást, becsináltat (tetején tükörtojással, azaz igaz magyarul ökörszemmel), egyszerű és krémlevest, mártást, tojásos gombát főzhetünk belőle, megtölthetjük többféle módon, tojásos morzsában kiránthatjuk, hamuban süthetjük, mint a mesebeli pogácsát, és faparázs fölött nyárson vagy roston piríthatjuk, mint a szalonnát. Előnyösen fűszerezi a baromfik, a paradicsom és a burgonya töltelékeit s a pástétomokat, javítja a párolt húsokat, legyen szó szűzpecsenyéről, borjúbordáról vagy marhabélszínről, és önálló étellé teszi a rizskását… Nagyon jót tesz a fogasnak vagy kecsegének… Mint pikáns saláta sem megvetendő. Sőt, rétesbe és pudingba is kitűnő.” (Ínyesmester /Magyar Elek/).

Friss könyvek a címlapról