Paul Pitchford

Gyógyító táplálkozás

11990Ft Szállítási költség info shipping cost

A könyv gerincének színe kifakult.

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Édesvíz
  • Kiadás éve: 2009
  • ISBN: 9789635290284
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 778

„Az ​étel mindig megfelelően működik, bár a hatása kevésbé markáns, sokkal gyengédebb, mint a gyógynövényeké és más gyógyszereké. Ugyan lassabban fejti ki a hatását, de sokkal alaposabban befolyásolja a test valamennyi rendszerét. Ha megelőzésre és kezelésre helyes étrendet állítunk össze, kevesebb gyógyszerre lesz szükség – ha szükség lesz egyáltalán.”
A Gyógyító táplálkozás a kínai orvoslás és táplálkozástudomány hagyományait társítja a növényi étrend gyógyító hatásaival foglalkozó modern nyugati kutatásokkal. Ez a korszakalkotó munka átfogó és értékes ismeretekkel gazdagítja olvasóit az egészséggel, az étrenddel, az alternatív gyógyítással, valamint számtalan növényi és állati eredetű táplálék gyógyító tulajdonságaival kapcsolatban.
– Megismertet a modern táplálkozási alapismeretekkel; a fehérjék és a vitaminok, a zsírok és az olajok, a cukrok és az édesítőszerek, a víz, a só, a tengeri növények, a „zöld ételek” (mikroalgák és gabonafüvek), a kalcium és az oxigén szerepével.
– Közérthetően tárgyalja a kínai orvoslás fizikai és lelki állapotokra vonatkozó gyakorlatát, többek között a nyolc alapelv (a jin és jang hat területe), az öt elem, valamint a belső szervek jellemzőit, szerepét és tünetegyütteseit.
– Ismerteti a húsközpontú étrendről a jó minőségű állati élelmiszerekkel kiegészített, gabonán és friss zöldségen alapuló táplálkozásra való zökkenőmentes átállás menetét.
– Részletes regenerációs étrendet kínál a rák, az ízületi gyulladás, a drog- és alkoholfüggőség, az AIDS és más degeneratív betegségek kezelésére. Speciális, parazitafertőzés elleni programját az egyéni testalkathoz igazítja.

Friss könyvek a címlapról