Gundel Károly

Kis ​magyar szakácskönyv

500Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:

Tartalomjegyzék

A KIADÓ ELŐSZAVA
GUNDEL KÁROLY ÉLETRAJZA
RÉSZLETEK GUNDEL KÁROLY ÍRÁSAIBÓL
A MAGYAROS KONYHA ALAPVETŐ MESTERFOGÁSAI
LEVESFÉLÉK
Gulyásleves
Hamis gulyásleves
Bográcsgulyás
A bográcsgulyás változatai
Alföldi és szegedi gulyás
Szerb gulyás
Babgulyás
Birka- (ürü-) gulyás
Csángó gulyás
Kolozsvári gulyás
Betyár gulyás
Likócsi sertésgulyás
Halászlé
A halászlé változatai
Szegedi halászlé
Korhely halászlé
Kalocsai halászlé (gyúrt levestésztával)
Paksi halászlé
Palócleves
Jókai-bableves
Pethes-leves (húsleves készítése)
Ujházi-leves
Zöldbableves magyarosan
Erőleves tokajival
Kaszáslé
Csipetke (levesbetét)
HIDEG ELŐÉTELEK
Kocsonyázott halászlé
Tihanyi süllőszelet (majonézmártás) (franciasaláta)
Hallal töltött paradicsom
Szegedi halsaláta
Liget-saláta
Kocsonyázott tojás Munkácsy módra (remoulade-mártás)
Töltött uborka (gombapép készítése)
Malac- (sertés-) kocsonya
Libamáj zsírjában
MELEG ELŐÉTELEK
Rácponty
Libamájjal töltött pisztráng
Süllőszelet magyarosan
Süllőszelet parasztosan
Fogas vagy süllő rákpörkölttel (hollandi mártás)
Fogas (süllő) Gundel módra (Mornay-mártás) (pommes duchesse)
Kecsege Kárpáti módra (kapros rákraguval)
Káposztás harcsa
Rákpörkölt (rákvaj készítése)
Rákrétes
Santelli-rántotta
Bevert tojás Hadik módra
Bevert tojás bakonyi módra
Hortobágyi palacsinta
Makaróni magyarosan
HÚSÉTELEK
Pörköltek
Pacalpörkölt
Pusztapörkölt
Csirke-, bárány- vagy borjúpaprikás
Debreceni tokány
Borsos tokány
Gundel-tokány
Herány tokány
Hét vezér tokány
Csikós tokány
Székelygulyás
Töltött káposzta
Kolozsvári töltött káposzta
Hargitai sertésborda
Erdélyi rakott káposzta
Káposztás ürü
Töltött paprika (paradicsommártás)
Pörkölt rostélyos
Hortobágyi rostélyos (daragaluska készítése)
Lecsós rostélyos
Szegedi rostélyos
Szerb rostélyos
Csikós rostélyos
Serpenyős rostélyos
Debreceni rostélyos
Kaszinó rostélyos
Csáky-rostélyos (vajas galuska készítése)
Eszterházy-rostélyos
Bélszínszelet Budapest módra
Feszty-bifsztek
Borjútekercs sonkával (besamelmártás)
Borjúérmék magyarosan
Pittsburghi borjúborda (libamájpüré készítése)
Borjúborda Gundel módra
Borjúszelet magyaróvári módra
Sertésborda magyaros elkészítése
Tordai lacipecsenye
Fatányéros
Savanyú malacaprólék
Tárkonyos bárány
Ürüborda udvarhelyi módra
Erdélyi töltött csirke
Gesztenyés, libamájas pulyka
Rizses libaaprólék
Serpenyős liba
Őz- vagy nyúlszeletek Kedvessy módra
Kelkáposztás fogoly vagy fácán
Töltött fácán Széchenyi módra
Vadsertés ínyenc módra
KÖRÍTÉSEK, SALÁTÁK ÉS MÁRTÁSOK
Savanyúkáposzta-főzelék
Fejeskáposzta-főzelék (Lucskos káposzta)
Párolt káposzta
Tökfőzelék
Zöldbabfőzelék
Szemesbab-főzelék
Kapros zöldborsófőzelék
Lecsó
Lencsepüré szárnyasmájjal
Batthyány-rizs
Spárga magyarosan
Serpenyős (paprikás) burgonya
Alföldi burgonya
Tejszínes kukorica
Tarhonya
Galuska
Kapros túrós gombóc
Alma Bayard módra
Zöldpaprika-saláta
Mustáros sült paprika
Kovászos uborka
Forrázott saláta
Gellért-saláta
Gundel-saláta
Károlyi-saláta
Hideg paprikasaláta
Csiki mártás
UTÓÉTELEK
Túrós csusza
Túrós gombóc
Szilvás gombóc
Lekváros derelye
Sonkás kocka
Egyszerű palacsinták
Citromos palacsinta
Ízes palacsinta
Kávés palacsinta
Kakaós palacsinta
Gundel-palacsinta (csokoládémártás)
Lángoló túrós palacsinta
Káposztás palacsinta
Rakott palacsinta
Szentgyörgyi palacsinta
Csúsztatott palacsinta (puncsmártás)
Rétestészta
Gyümölcsös rétesek
Diós rétes
Mandulás rétes
Káposztás rétes
Mákos rétes
Csokoládés rétes
Túrós rétes
Vargabéles
Szilvás lepény
Rákóczi túrós lepény
Somlói galuska
Rigó Jancsi
Parfé Gellért módra
Töltött dinnye
Pálinkás barackíz
Körözött juhtúró
UTÓSZÓ

  • Gundel Károly

Friss könyvek a címlapról