Dr. Kardos Ernő, Dr. Szenes Endréné (szerk.)

Konzervipari zsebkönyv gyümölcsök és zöldségfélék tartósítóipari feldolgozásához

2990Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 1972
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 693

,,A Konzervipari Zsebkönyv 1963-ban megjelent kiadása a termelési, műszaki, technológiai, általában az irányítási tudományok legszükségesebb ismereteit összefoglaló első hazai szakkönyv volt. Eredményesen töltötte be azt a szerepét, hogy a konzervipar gyorsan növekvő feladatainak ellátásához a közép- és felső végzettségű szakembergárdának használható, sokoldalú segédeszközt biztosítson a vezetésben. Az első kiadás előszavában már jeleztük, hogy szükséges lenne legalább kétévenként felülvizsgálni, kiegészíteni zsebkönyvünket és gondoskodunk a bővített anyagok kiadásáról. ezt a tervünket késve, csak most tudjuk teljesíteni, de ez azzal az előnnyel jár, hogy az új kiadás a legfrissebb szakmai ismereteket tartalmazza.
A legutolsó évtized a magyar konzervipar mennyiségi és minőségi fejlődésének szempontjából döntő szakasz volt. Megváltozott az ipar területi elhelyezkedése, rekonstrukciók és új beruházások révén koncentrált termelést folytató, korszerű nagyüzemeket alakítottunk ki, melyekben folyamatos, zárt, gépesített és részben automatizált gyártóvonalakon termelünk, megváltoztak kapcsolataink a nyersanyagunkat termesztő mezőgazdasággal és a termékeinket értékesítő bel- és külkereskedelemmel. A magyar konzervipar Európa legkoncentráltabb konzerviparává lett.”