Bozsik Valéria

Különleges ​zöldségételek

500Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:

A könyv két részből áll. Az első a különleges zöldségekből készíthető ételek receptgyűjteménye, a második pedig olyan ételeké, amelyeket a bennük fölhasznált zöldségek emelnek a különlegesség rangjára.

Az első rész főszereplője a nálunk ma még ritkaságszámba menő néhány zöldségféleség:
a cikória, az endívia, a mángold, a pasztinák, a brokkoli, a rebarbara és mások. Ezek közül némelyik csak salátának jó, de legtöbbjükből leves, főétel, köret vagy mártás is készíthető.

Önmagáért beszél a második részben leírt ételek neve. Íme néhány:
sajtos káposzta, töltött karalábélevél, zöldségmártásos pulykacomb, zöldséggel töltött csirke és liba stb.
A különleges zöldségeket néhány kivételtől eltekintve a kiskerttulajdonosok termesztik. Számukra a szerző röviden ismerteti az egyes zöldségek termesztéséhez szükséges tudnivalókat is. A tálalási és italajánlatok viszont már mindenkihez szólnak.

  • Bozsik Valéria
  • 1

Friss könyvek a címlapról